top of page

Hier kan u de kalender van werkjaar 2023 - 2024 downloaden:

Georganiseerd door KSA Roy

Fuif 'Out of Space' - zaterdag 30/09/2023

De buitenaardse wezens zijn weer eens afgedaald naar de aarde. Dit keer is het niet enkel in peace, maar ook in party mode! Ze hebben de staat van onze aardbol gezien. En wat was de conclusie? Het is weer tijd om de sterren van de hemel te dansen!

out of space 2023.jpg

Gratis ontbijt - vrijdag 20/10/2023

Dag Van De Jeugdbeweging is dé dag waarop je met àlle trots je uniform naar school mag aandoen om te laten zien dat ook jij deel uitmaakt van deze toffe jeugdbeweging. ’s Morgens voor we naar het werk of school gaan, verwent KSA Roy iédereen met een gratis ontbijt.  We bieden dus de mogelijkheid om tussen 6u00 en 09u00 nog even gezellig mee te genieten van het ontbijt (tegenover Bakkerij Geusens).

Meer informatie: 

Jongste leden-weekend - vrijdag 16/02/2024 tot zaterdag 17/02/2024

Om onze jongste leden op het 10-daags kamp voor te bereiden, organiseert de leiding voor de Sloebers, Rakkers en Jongknapen een tweedaagse. Deze tweedaagse gaat gewoonlijk begin februari door van vrijdagavond tot zaterdagavond. We proberen hierbij het kamp na te bootsen door hen op een veldbedje te laten slapen, een echte kampmaaltijd voor te schotelen, samen op tocht te gaan en liedjes te zingen rond een vuurkorf. Een uitgelezen moment om van een echte kampdag te proeven.

Vriendjesdag - zaterdag 03/02/2024

Alle KSA-leden mogen die dag iemand meebrengen die nog niet bij KSA Roy is aangesloten. Dit mogen vriendjes, vriendinnetjes, buurjongens, buurmeisjes, neefjes, nichtjes, ... zijn die tussen de 6 en 18 jaar oud zijn. Maar ook andere nieuwsgierigen zijn welkom om met de KSA-werking kennis te maken. We hopen hiermee nog meer kinderen enthousiast te maken om zich aan te sluiten bij KSA Roy. 

Eetdag - 16/03/2024

Onze jaarlijkse (bonte) eetavond. Afwisselend organiseren we ieder jaar een eetweekend of een bonte avond. De bonte avond is dé avond waarop onze leden hun creatieve uitspattingen aan ouders, grootouders, broers en zussen kunnen tonen, voorafgaand aan een lekkere maaltijd. 

Zomerkamp: Beverst (Bilzen) - zondag 21/07/2024 tot dinsdag 30/07/2024

Ons jaarlijks zomerkamp gaat steeds de laatste 10 dagen van juli door. Voor zowel de leden als de leiding is dit hét moment waar we het hele jaar naar uitkijken. We trekken 10 dagen op kamp; slapen op een veldbedje, genieten van de zonsopgang tijdens een dauwtocht, ontbijten in het zonnetje, na een regenbui in de modder spelen, dansen tot je door je benen zakt, de longen uit je lijf zingen rond het kampvuur, ... Voor de sloebers duurt het kamp 7 dagen, voor hen gaat het kamp door van woensdag 24/07/2024 tot dinsdag 30/07/2024.

Georganiseerd door KSA Limburg of KSA Nationaal

BKV (Basis KaderVorming) - dinsdag 26/12/2023 tot zondag 31/12/2023

BKV is een vormingscursus voor beginnende leiding en laatstejaars Hernieuwers die volgend jaar leiding worden. Deze animator-cursus vindt elk jaar plaats tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
Leid(st)er zijn is best wel een serieus engagement, dat doe je niet zomaar. Via BKV krijgen ze een goede basis. Je leert er hoe je een spel ineen moet steken, hoe je moet omgaan met conflicten, hoe je houding moet zijn tegenover leden en nog zoveel meer. Een knotsgekke animatieploeg zorgt ervoor dat deze toch al wel leuke 5-daagse nòg actiever wordt. Ze entertainen jullie dag en nacht en zorgen elke avond voor een schitterende avondactiviteit. En natuurlijk wordt deze fantastische week afgesloten met een spetterende fuif.

Om onze Hernieuwers zo goed mogelijk voor te bereiden op het leiding zijn, motiveren we hen steeds om deel te nemen aan deze vormingscursus, georganiseerd door KSA Limburg. Iedere leid(st)er heeft deze cursus gevolgd en heeft dus een basispakket op zak. 

Meer informatie: KLIK HIER

KNAVO - vrijdag .../05/2025 tot zondag .../05/2025

Knavo staat voor KNim-AVOnturenkamp en wordt georganiseerd voor alle Knapen. Beladen met potten, pannen, gamellen, slaapzakken, matjes en rugzakken trekken we de wijde wereld in om onze tenten op te slaan. Wat volgt is één groot, onvergetelijk avonturenweekend in de Belgische bossen. Je leert heuse touwenparcours en kabelbanen construeren, sjorren, vuur maken, kompas lezen,...Knavo is kortom niet voor doetjes!

Meer informatie: KLIK HIER

Joepie 30 - dinsdag .../04/2025 tot vrijdag .../04/2025

Tweejaarlijks heeft KSA Nationaal weer een vierdaagse staptocht in petto voor de Jonghernieuwers. Geheimschriften ontcijferen, tochttechnieken en opdrachten, ±25 km per dag wandelen, op een veel te dun matje op een koude grond slapen, wensen dat je rugzak 10kg lichter was, wenen omdat je je mama mist, elke dag blaren kweken,... Joepie! Maar Joepie is ook het zonnetje op je smoel voelen, slappe-lach-buien hebben, een ‘nieuwe mama’ krijgen die voor een heerlijk ontbijtje zorgt, de groepsband versterken, andere jeugdbewegingen leren kennen,... En bovenal: de voldoening bij het aankomen in stad X!

Meer informatie: KLIK HIER

Trip Trap - dinsdag 09/04/2024 tot vrijdag 12/04/2024

De Hernieuwers gaan echter niet te voet, maar per stalen os op vierdaagse. Insmeren die billen! Van op het zadel genieten van die mooie Limburgse vergezichten en de eerste lentezon. Laat de lekke banden, roestige kettingen, km’s achterstand en plensbuien de pret niet bederven; dat hoort er allemaal bij! Trip Trap wordt op provinciaal niveau georganiseerd en is een tweejaarlijkse activiteit.

Meer informatie:

bottom of page