top of page

Ontstaan?

In 1922 besloten enkele pientere jongeren uit Roy om iets te gaan doen voor de plaatselijke jeugd. Ze zouden samenkomen in de weekends om spelletjes te spelen met kinderen. Zo zijn de Royse Mastentoppers ontstaan, toen enkel voor jongens.

Doorheen de jaren is dit geëvolueerd naar een gemengde jeugdbeweging waar zowel jongens als meisjes samenkwamen en samen spellen speelden, dit onder de naam KSJ Roy.

Sinds september 2015 is de naam van onze jeugdbeweging gewijzigd naar KSA Roy, nog steeds een jeugdbeweging voor zowel jongens als meisjes.

vlag2.jpg

Voor wie?

Alle jongens en meisjes van 6 jaar t.e.m. 18 jaar.


Naargelang het geboortejaar wordt iedereen ingedeeld in één van de volgende leeftijdsgroepen:

 • Sloebers (2016-2017)

 • Rakkers (2014-2015)

 • Jongknapen (2012-2013)

 • Knapen (2010-2011)

 • Jonghernieuwers (2008-2009)

 • Hernieuwers (2006-2007)

Wanneer?

Tweewekelijks op zaterdagnamiddag van 13u30 tot 16u30.
Het zomerkamp zal doorgaan van 21 tot 30 juli 2024 in Beverst, Bilzen (voor de sloebers van 24 tot 30 juli 2024)
.

De kalender kan u hier terug vinden: 

Waar?

KSA Roy-lokalen, gelegen te Kruisveldstraat 20, 3670 Gruitrode (achter de kleuterklassen van Basisschool Royke).

Gratis proberen?

Dat kan! De startdag en Axiedag zijn twee gratis proefactiviteiten, zo kan je kennis maken met KSA Roy. Deze vallen op zaterdag 9 en 16 september 2023 van 13u30 – 16u30.

Prijs?

Lidgeld: Een KSA-werking kost geld en daarom vragen wij €25 lidgeld. Om de administratie overzichtelijk te houden, vragen we om dit bedrag via overschrijving te betalen aan het rekeningnummer van KSA Roy: BE97 9730 7846 4849 met als mededeling: Lidgeld /naam kind / groep.

 • Verzekering: Een groot deel hiervan (€20,50) wordt gebruikt om de verzekering voor elk lid te betalen.

 • Groepsbudget: De overige €4,50 wordt gebruikt als groepsbudget, om de activiteiten van leuk spelmateriaal te voorzien.

 

Versnapering: Iedere activiteit voorzien we een pauze waarbij we een chipszakje en een drankje aanbieden. Dit samen voor een democratische prijs van €1,00. Dit geld wordt bij aanvang van elke activiteit aan de leid(st)er gegeven.
 

Heb je financiële moeilijkheden bij de betaling van het lidgeld en/of kampgeld? Misschien kan het OCMW van Oudsbergen hierin iets voor je betekenen. Je kan contact opnemen via het nummer: 011 79 01 70. Hier wordt er gepolst of je al dan niet in aanmerking komt voor een financiële tussenkomst in het lid-/kampgeld. Dit is volledig anoniem en jullie privacy wordt volledig gerespecteerd. Noch de leiding, hoofdleiding, kookploeg noch andere ouders komen deze bijstand te weten. Ook is er de mogelijkheid om contact op te nemen met leidster Luna en/of leidster Lieze (ksaroy1922@gmail.com) zij zijn verantwoordelijk voor de financiën en willen graag mee op zoek gaan naar andere mogelijkheden, die ook de KSA te bieden heeft.

Medische fiche?

In geval van nood is het van belang dat wij in het bezit zijn van enkele belangrijke gegevens. In het begin van het jaar wordt er een medische vragenlijst uitgedeeld, deze dient verplicht ingevuld te worden in het belang van uw kind.

Hier kan u de medische fiche downloaden: 

Uniform?

 • Lichtblauw KSA-sjaaltje (verplicht)

  Bij inschrijving wordt eenmaal een lichtblauw KSA-sjaaltje aangeboden. Dit is bij iedere activiteit verplicht te dragen.
  Dit sjaaltje toont aan iedereen dat we een groep zijn en maakt ons gemakkelijk herkenbaar.
  Bij verlies dient er een nieuw sjaaltje, t.w.v. €3, aangekocht te worden.

 • KSA Roy-Trui/T-shirt (optioneel)
  We bieden de mogelijkheid aan om truien en T-shirts, met het KSA Roy-logo, aan te kopen (zie foto's). We hebben een voorraad aangelegd, waardoor de verkoop vlot zal verlopen. Er zijn uiteraard pasmodellen voorzien. 

  Een trui met KSA Roy-logo: €20                                                                       Een T-shirt met KSA Roy-logo: €8 

! Het is geen verplichting om in het bezit te zijn van een trui of T-shirt van KSA Roy.

Promotie trui.png
Promotie t-shirt.png
sjaaltje lichtblauw.jpg

Foto's?

Om op de hoogte te blijven over het hele gebeuren rond KSA Roy, kunnen jullie foto's en filmpjes terugvinden op onze Facebookpagina en Instagramaccount:

facebook.png
bottom of page