top of page

Binnen KSA Roy zijn er 6 groepen, verdeeld per leeftijdscategorie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sloebers: 1ste en 2de studiejaar

Je begint als sloeber je carrière bij KSA Roy als 6-jarige. Op zo’n leeftijd al zo’n wijze keuze maken getuigt van een groot inzicht en verstand. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Bovendien zijn onze benjamins ook nog eens superenthousiast en actief, ze beleven zelfs een 10-daags kamp in maar liefst 7 dagen!​

sloebers.jpeg

Rakkers: 3e en 4e studiejaar

Als de sloebers actief zijn, dan zijn de rakkers hyperactief. Bij elke activiteit razen ze over de speelweide alsof ze losgeslagen wild zijn. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en van alles uitproberen wat thuis niet kan. Aan het einde van een dagje KSA zijn ze dan ook pompaf.

rakkers.jpeg
jongknapen.jpeg

Jongknapen: 5e en 6e studiejaar

De Jongknapen hebben er al een aanzienlijke loopbaan opzitten bij de KSA en doen naast de gewone spelletjes nu ook o.a. quizzen en bosspelen. Ze houden voornamelijk van actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Knapen: 1e en 2e middelbaar

 

De Knapen zijn de traditionele spelletjes zowat ontgroeit en hangen al eens graag het beest uit. Zij zijn nu ook oud genoeg om samen met hun leiding op weekend te gaan en hun ‘hiking boots’ aan te trekken voor een stevig tochtje. Deze groep gaat ook om de twee jaar op Knavo, een 3-daagse survival in de Belgische bossen. Bij KSA kunnen ze ook met van alles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in alles wat ze doen. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

knapen.jpeg
jonghernieuwers.jpeg

Jonghernieuwers: 3e en 4e middelbaar

 

Deze jongeren krijgen de kneepjes van het vak mee en leren sjorren, tenten rechtzetten en afbreken, HUDO’s bouwen,... Ze komen ook te weten wat de woorden ‘afzien’, ‘blaren’ en ‘zere voeten’ betekenen tijdens de 4-daagse wandeltocht Joepie. Maar plezier verzekerd! Ze willen soms eens stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag samen op uit om de meest uiteenlopende stunts te beleven. De leid(st)ers zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Er wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

​Hernieuwers: 5e en 6e middelbaar

 

De ‘Hernies’ weten na de 4-daagse fietstocht Trip-Trap nu ook wat de betekenis van ‘spierpijn’ (vooral aan het achterwerk dan) is. Ook zijn onze Hernieuwers nu echt wel anciens en wordt het tijd om de stap naar het leiderschap te zetten!

hernieuwers.jpeg
bottom of page